2009. július 18., szombat

A fegyveren kívüli felszerelés

Mint minden korhoz kötött hobbihoz, ehhez is megvannak az előírások, persze szerintem elég elfogadható mind, de többnyire úgyis az adott emberre van, bízva mit vegyen fel a saját védelme. Fentről lefele fogok haladni. 

Az első és legfontosabb, az arc védelme. Ehhez sokféle védőfelszerelést készítettek a gyártók, de nem árt kitapasztalni, hogy melyik miért jó és megéri-e.

A legegyszerűbb a szemüveg, amit törésálló műanyagból van, többnyire jól védenek, de a fogakat a szemüvegtől még ki lehet lőni, s a fülnek is fáj, ha meglövik. A szemüveghez lehet sálat felvenni és rácsos arcmaszkot, ami a leges legjobb befektetés lehet egy airsoft őrültnek, hiszen ez egy fém vékony hálós arcvédő, ami teljesen jól szellőzik és nagyon kényelmes is. Nyáron előny, ha nem fullad be az ember. 

Ettől teljesen ellentétes a paintball maszk, ami a legjobb védelmet nyújtja, de hamar párásodik, és még meleg is belül, ezért ezt kevesen is választják. 

A legtöbbet a szemüveg mellett az airsoftos maszkot használják, ami különböző színben és formában is létezik. Ez egy kezdőnek tökéletes!

A nyakadat mindenképp védjétek! Akár egy kenővel akár a kapucnit vagy valami hasonlót fel kell venni. Persze van, aki ezek nélkül játszik, de aki nem akar kockáztatni az, felöltözik rendesen.

Ha az arcot lefedtük, nem árt, ha máshová is felveszünk pár terepcuccot, mert fáj, ha 10 m-ről megsoroznak. Ami nagyon fontos a kesztyű! Mindig legyen rajtatok, mert ha a csontos kezed eltalálják, az kegyetlen.

A többi öltözék szerintem egyértelmű. Legyen minden hosszú (nadrág, zubbony, felső) és lábbelinek nem rossz a bakancs terepre. De mindent ki kell tapasztalni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése